Nunspeet Beweegt

28 augustus 2021

Woensdag 25 augustus jl. was de laatst georganiseerde buiten speeldag vanuit het zomerprogramma van Nunspeet Beweegt op het veldje bij de Petraschool.

Veel plezier

Dit was een mooie reden voor raadslid Corrie Jansen en steunfractieleden Petra van Olst en Korine Koers, om een bezoekje af te leggen. Ondanks dat de opkomst niet heel hoog was hadden de kinderen die meededen dikke schik. Ook tijdens de vakantie willen kinderen bewegen.

Creatiever

Op de vraag of de activiteiten in de Coronatijd veel minder zijn geworden kregen wij een verrassend antwoord. Deze zijn niet minder geworden, maar de organisatie is wel creatiever geworden. Zo zijn er bijvoorbeeld bij verschillende tehuizen balkondansen georganiseerd in samenwerking met Heidy van Idance. Ook is er informatie naar scholen gestuurd om kinderen tijdens het thuisonderwijs in beweging te houden. Een ander mooi voorbeeld is de spelkist. Nunspeet Beweegt heeft deze geïntroduceerd bij ouderenorganisaties zoals de Oranjehof. Aan hen is uitgelegd hoe je met de inhoud heel makkelijk een beweegmoment kunt creeren. Hebben bewoners bijvoorbeeld een half uurtje niets te doen, dan kan dit worden opgevuld met een beweegspel of activiteit. Bij het WOC de Veluwse Heuvel is ook een spelkist aangeschaft. Dit zijn mooie initiatieven om bewegen meer te stimuleren. Gemeentebelang ziet hierin het doel van Nunspeet Beweegt duidelijk terug. Activiteiten ontwikkelen en opzetten waarna het ingebed wordt binnen organisaties.

Bewegen voor iedereen

Er zijn ook aandachtspunten genoemd zoals het contact met scholen wat niet altijd makkelijk loopt. Scholen hebben een druk programma maar Gemeentebelang vindt ook dat bewegen erg belangrijk is voor de ontwikkeling van lichaam en hersenen. Verder zou de organisatie graag meer doen met inclusief bewegen, bewegen voor iedereen. Om dit mogelijk te maken zijn vrijwilligers nodig. Vanuit de Gymverening is al wel een mooi een mooi initiatief opgepakt; samen op maandagavond sporten. Wij vonden het een interessant bezoek.

 

Eerdere nieuwsberichten