Nunspeet Onderneemt!

10 juli 2021

Ons dorp begint weer te bruisen. Alle winkels, horeca, dienstverlenende bedrijven, musea en culturele instellingen weer (bijna) normaal open, met relatief kleine beperkingen. Gelukkig weer bevrijd van mondkapjes zodat een glimlach op ieders gezicht weer wordt gezien. De toeristen weten onze gemeente weer goed te vinden. Drukte in de winkelstraten… Nunspeet onderneemt weer.

Laat dat nu ook de nieuwe naam zijn van wat bijna 80 jaar geleden is begonnen als de Winkeliers Vereniging Nunspeet, de laatste decennia onder de noemer Ondernemers Vereniging Nunspeet (OVN). De nieuwe benaming straalt het belang van samenwerking uit. Samen de schouders eronder, samen dingen doen om de leefbaarheid van ons dorp in stand te houden onder de bezielende leiding van een vernieuwd bestuur. Met bedrijven die al heel lang het Nunspeetse winkelbeeld bepalen; Karssen Wonen, Kamp Schoenen, Van den Pol mode en onlangs Osinga boek & kantoor. Allen speciaalzaken die inmiddels 100 jaar of meer kun bestaansrecht hebben aangetoond en een waardevolle invulling geven aan het Nunspeetse winkelbestand. Juist de vele speciaalzaken die we in Nunspeet hebben geven ons centrum het unieke karakter en toegevoegde waarde voor de toeristen en inwoners.

Gemeentebelang is blij met de huidige initiatieven van Nunspeet Onderneemt! Wat is er leuker dan lokaal je boodschappen te doen en benodigdheden te kopen, een leuk evenement op het marktplein, tussendoor een terrasje te pakken of een lekker hapje te eten na het shoppen? De titel die we ons laatste verkiezingsprogramma hebben meegeven is: Meer voor Elkaar! Dat is ook bij dit onderwerp weer volledig van toepassing.

Martin Mol

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...