Nunspeetse Lentetocht weer een succes

4 juni 2022

NUNSPEET – Op zaterdag 04 juni hebben velewandelaars deelgenomen aan de 4e Nunspeetse Lentetocht. Deze tocht werd georganiseerd door Vereniging Gemeentebelang om de gemeente Nunspeet en gezond bewegen te promoten.

Er waren twee routes uitgezet door onze schitterende bossen waar het groen nu volop losbarst en je de geur van de lente overal kunt ruiken. De dag begon met een heerlijk zonnetje en het was prima wandelweer. Niet te koud en niet te warm hoorden we van deelnemers. De route van dit jaar liep vanuit de start richting het zuiden. Over veelal onverharde paden liepen de wandelaars door een afwisselend heide- en boslandschap, richting de rust bij het dorpshuis Vierhouten. De lange afstand liep van daaruit een extra lus door richting de Vodserberg en de Elspeetsche Heide. Vervolgens ging de weg terug richting Vierhouten om voor een tweede maal bij het rustpunt langs te komen. Van daaruit leidde de route, terug naar Nunspeet.

Trappelen om te starten

Vanaf 8 uur ’s ochtend ’s kon er gestart worden bij de Oldtimer “garage” van landgoedhotel Villa Vennendal. Al voor half 8 stonden de eerste wandelaars te trappelen om samen met een mooie doorbrekende zon te kunnen beginnen. Er waren wandelaars uit alle delen van Nederland gekomen zoals Leeuwarden, Rotterdam, Hoogcarspel om in deze prachtige omgeving een tocht te kunnen lopen.  

Ervaren wandelaars die trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse maken graag gebruik van de afstand van 30 km. Daarnaast hebben ook hebben veel mensen uit onze eigen omgeving meegelopen. Bij terugkomst kreeg de organisatie veel enthousiaste reacties over de originele startlocatie en de mooie route. Daaruit bleek dat er door iedereen volop is genoten.

Dank en waardering gaan uit naar alle vrijwilligers van Vereniging Gemeentebelang en hoofdsponsor FitnesscentrumCheap-Fit Fitness. Verder onze dank aan landgoedhotel Villa Vennendal voor het mogen gebruiken van hun prachtige startlocatie en aan fietsverhuur Hoegen voor hun bijdrage. Deze gezamenlijke inzet heeft er mede toe bijdragen dat onze tocht weer goed verlopen is.

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...