Ondernemen

2 juni 2020

Zoals bekend zijn een levendig centrum en een bloeiende recreatiesector cruciaal om Nunspeet vitaal te houden. Helaas hebben we de laatste tijd moeten meemaken het straatbeeld er zonder actieve ondernemers er echt heel anders uitziet. Lege winkelstraten,  gesloten campings, bijna geen kop koffie te krijgen! Gelukkig zien wij dat veel ondernemers al aan de slag gaan met creatieve oplossingen waar dat mogelijk is. Gezien het belang zullen de ondernemers, de gemeente en wij als inwoners alles uit de kast moeten halen om te zorgen dat al onze kernen zo snel mogelijk weer ondernemend en vitaal worden. Dit alles uiteraard wel op een verantwoorde wijze!

Onze gemeente  heeft, ondanks de druk op de financiën, snel gelden vrijgemaakt om waar nodig ondernemers te ondersteunen maar ook belangrijk: de investeringen in de toekomst zoals de herinrichting van de stationsomgeving en de revitalisering van de Wiltsangh gaan gewoon door. Gemeentebelang zal de vinger aan de pols houden om te zorgen dat de gemeente ook de komende tijd blijft investeren in onze samenleving.

Ondernemen doen we samen!

Wij als inwoners hebben ook een rol waar het gaat om ons dorp leefbaar te houden: koop zeker in deze tijden lokaal! Gelukkig zie ik veel inwoners een steentje bijdragen: gewoon winkelen en consumeren in bijvoorbeeld de Dorpsstraat of de Stationslaan in plaats van bestellen bij een online dienstverlener of uit eten in Harderwijk (niets tegen Harderwijk hoor)!. Ga meubels en gordijnen kopen in Nunspeet in plaats van de meubelboulevard in Zwolle (ook niets tegen Zwolle)!

Als we als gemeente en inwoners allemaal een beetje ons best doen en mee-ondernemen dan komen we als gemeente Nunspeet deze barre tijden wel door. Gelukkig zie ik veel goede voorbeelden maar er kan echt een forse schep bovenop! Ondernemers, inwoners en toeristen:  ze kunnen gewoonweg niet zonder elkaar. Dus zullen we het samen moeten doen.

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...