Ook de 3e Nunspeetse Lentetocht een succes

11 mei 2019

Nunspeet – Op zaterdag 11 mei hebben 275 wandelaars deelgenomen aan de 3e Nunspeetse Lentetocht. Deze tocht werd georganiseerd door Vereniging Gemeentebelang om de gemeente Nunspeet en gezond bewegen te promoten.

Er waren twee routes uitgezet door onze schitterende bossen waar het groen nu volop losbarst en je de geur van de lente overal kunt ruiken. De dag begon met een heerlijk zonnetje en het was prima wandelweer. Niet te koud en niet te warm hoorden we van deelnemers. De route van dit jaar liep vanuit de start richting het zuiden. Over veelal onverharde paden liepen de wandelaars door een afwisselend heide- en boslandschap, langs de uitkijktoren op de Stakenberg, richting de rust bij het dorpshuis Vierhouten. De lange afstand liep van daaruit een extra lus door richting het oosten, waar de wandelaars langs het Verscholen Dorp en de bekende ijskraam bij Gortel liepen. Vervolgens ging de weg terug richting Vierhouten om voor een tweede maal bij het rustpunt langs te komen. Van daaruit leidde de route, langs landgoed De Mythstee, terug naar Nunspeet.

Trappelen om te starten

Vanaf 8 uur ’s ochtend ’s kon er gestart worden bij de Oldtimer “garage” van landgoedhotel Villa Vennendal. Al voor half 8 stonden de eerste wandelaars te trappelen om samen met een mooie doorbrekende zon te kunnen beginnen. Er waren wandelaars uit alle delen van Nederland gekomen zoals Schagen, Haarlem, Rotterdam, Wolvega en Appingedam om in deze prachtige omgeving een tocht te kunnen lopen. Met elke trein die arriveerde kwam er weer een stroom wandelaars richting de start.

Ervaren wandelaars die trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse maken graag gebruik van de afstand van 30 km. Daarnaast hebben ook hebben veel mensen uit onze eigen omgeving meegelopen. Bij terugkomst kreeg de organisatie veel enthousiaste reacties over de originele startlocatie en de mooie route. Daaruit bleek dat er door iedereen volop is genoten.

Dank en waardering gaan uit naar alle vrijwilligers van Vereniging Gemeentebelang en hoofdsponsor Fitnesscentrum Cheap-Fit Fitness. Verder onze dank aan landgoedhotel Villa Vennendal voor het mogen gebruiken van hun prachtige startlocatie en aan fietsverhuur Hoegen voor hun bijdrage. Deze gezamenlijke inzet heeft er mede toe bijdragen dat onze tocht weer goed verlopen is.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...