Op zoek naar ruimte…

11 december 2021

Het zijn lastige tijden. We zitten alweer in de laatste maand van het jaar en gaan alweer richting kerst en oud & nieuw. Ook dit jaar zal er minder mogelijk zijn rond dit laatste feest. Er ligt weer een vuurwerkverbod tot verdriet van velen. Ondanks dat moeten we er samen toch iets moois van zien te maken. Dit moeten we zelf en met elkaar doen, ook de gemeente zou hierin kunnen bijdragen. Gemeentebelang heeft in de commissie verzocht te kijken naar wat er wel kan, waarin de gemeente kan faciliteren. Wij zijn van mening dat het geven van iets ruimte overdag, uiteraard binnen de bestaande regels, kan leiden tot een goede stemming en zal zorgen voor minder opbouw van spanning richting de avond. Denk daarbij aan het openstellen van de sportzalen en daar wat organiseren zoals dat ook vorig jaar is gebeurd, het is maar een idee.

Hier gaat het nu over het laatste feest van het jaar, maar kijken naar oplossingen in plaats van moeilijkheden, geldt natuurlijk voor allerlei situaties het hele jaar door. Wat zou het fijn zijn als er (nog) meer wordt gekeken naar de praktijk en realiteit, met de poten in de modder. Dat er geen beleid gemaakt wordt van achter een bureau waar het soms moeilijk beoordelen is. Binnen de wettelijke kaders van de gemeente is er meestal voldoende ruimte om iets toch mogelijk te maken. Dit kan juist het verschil maken voor onze inwoners en ondernemers. Iets wat Gemeentebelang al jaren nastreeft.

Volgens mij een belangrijke taak voor burgemeester, wethouders en ambtenaren om te zoeken naar die ruimte en te faciliteren in kansen en mogelijkheden. De schone taak voor ons te blijven vragen en triggeren.

Natuurlijk weet ik maar al te goed dat niet alles maakbaar is en dat soms iets gewoonweg niet kan. Zonder echt te kijken en te luisteren naar de vraag achter de mens slaat men de plank soms mis of is er weinig draagvlak en dat is altijd een gemiste kans.

Vanaf deze plek wens ik iedereen een fijne decembermaand, maak er iets moois van, verzamel fijne herinneringen waar kan en pas goed op jezelf en elkaar!

Daniëla Koster

 

 

Eerdere blogs

Nederland Fietsland

Nederland Fietsland

Met 22 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, 32.000 kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter...

Open deuren

Open deuren

Vorig weekend stonden de deuren van het gemeentehuis wijd open. Tijdens het open huis konden alle belangstellenden...