Plezier hebben!

21 januari 2023

Wist u dat het verenigingsleven het grootste sociale netwerk is van Nederland? Ook onder de Nunspeetse inwoners is het verenigingsleven een onmisbaar onderdeel van het leven. Het is een hobby, je doet er vriendschappen op, het zorgt dat je fit blijft en je ontmoet gelijkgestemden.

Gemeentebelang vindt dat iedereen binnen onze Gemeente de keuze moet hebben deel te kunnen nemen aan een sport of activiteit.

In deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaring met twee verenigingen uit Nunspeet.

De eerste is VV Hulshorst.

Onze jongste zoon voetbalt al zo’n 10 jaar bij VV Hulshorst.Zijn neefjes en nichtje voetballen er ook. Hij vind het gemoedelijk bij VV Hulshorst, de meeste mensen kennen elkaar. Al sinds hij bij de F-jes is gestart heeft hij dezelfde trainer. Dus al zeker 10 jaar traint deze trainer de jongens 2 avonden in de week en tijdens de wedstrijd op zaterdag. Hoe mooi! En hoewel ze gaan voor de winst, hebben ze vooral veel plezier met elkaar.

De tweede is Scouting Nunspeet.

Onze oudste zoon heeft tot zijn 11e een aantal sportengeprobeerd. Scouting bleek een schot in de roos. Naast in de natuur bezig zijn en vuurtje stoken doen ze veel activiteiten. Ze bouwen een vlot, boomhut of brug en zetten speurtochten uit. Tijdens een van de vele kampen bouwen ze hun eigen tent(frietbuil) en koken ze zelf hun eten. Hij heeft hier veel geleerd; om samen te werken, creatief bezig te zijn en zelfredzaamheid.

Beide jongens doen iets totaal verschillends, maar de uitkomst is hetzelfde; plezier hebben! Beide activiteiten zijn alleen mogelijk doordat er vrijwillers zijn die zich hiervoor inzetten.Dat is toch bewonderenswaardig!

Hulpfonds Nunspeet en Uitvoeringsplan “Bestaanszekerheid en schulden”

In de laatste raadsvergadering van 2022 hebben we vanuit de Raad groen licht gegeven voor het “Hulpfonds Nunspeet” en het uitvoeringsplan “Bestaanszekerheid en schulden”. Wat hebben deze twee initiatieven nu met het verenigingsleven te maken?

Niet iedereen is financieel in staat om deel te kunnen nemen of hun kind deel te laten nemen aan het verenigingsleven. In dit geval kunnen ze aankloppen Jeugdfonds Sport en Cultuur of bij het Hulpfonds Nunspeet. Zie hieronder de links naar de betreffende websites:

Gelderland | Jeugdfonds Sport & Cultuur

Stichting Hulpfonds Nunspeet

In het uitvoeringsplan “Bestaanszekerheid en schulden” wat binnenkort van kracht is zal aandacht zijn voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. Want zij zijn het cement van onze samenleving, zowel in de verbinding met elkaar, als ineen vangnet zijn voor inwoners en het spelen van een rol in het signaleren van problemen.

Gemeentebelang vindt het heel belangrijk dat inwoners in financiële nood mee blijven doen aan de samenleving en niet geïsoleerd raken. Ze moeten kunnen blijven sporten of muziek maken en bovenal plezier hebben.

Korine Koers

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...