Recreatie Nunspeet onderwerp op Radio 1

29 juli 2019

Afgelopen maandag is er bij Radio 1 tussen 4 en 5 uur in het programma Nieuws en Co gesproken over recreatie op de Veluwe en met name in Nunspeet.  Als organisator van de themabijeenkomst “Toerisme: lust of last”, wat ook de aanleiding van de uitzending was, is Gemeentebelang samen met andere belanghebbenden uitgenodigd om de lusten en lasten van het toerisme te bespreken. De uitzending is onderdeel van een reeks van vijf waarin aandacht besteed wordt aan vijf toeristische gebieden in Nederland.

Alle belanghebbenden betrokken

De opname vond plaats bij Camping Samoza. Samen met fractievoorzitter Marc Konings hebben diverse belanghebbenden, zoals de campingeigenaar, Staatsbosbeheer en inwoners uit Nunspeet, hun visie gegeven ten aanzien van de ontwikkelingen van recreatie en toerisme op de Veluwe. Daarnaast werd ook gasten van de camping nog gevraagd naar hun mening ten aanzien van het toeristisch aanbod.

Toerisme is belangrijk maar……

Door de deelnemers werd met name gezocht naar de balans tussen de met toerisme verbonden belangen: de leefomgeving van de inwoners, de economie en het natuurbehoud. De vragen of de natuur teveel te lijden heeft onder het toerisme en of Nunspeet vol is kwamen centraal te staan. Hoewel hier geen eenduidig antwoord voor te formuleren is, is de rode lijn toch wel dat Nunspeet natuur nodig heeft om aantrekkelijk te blijven voor de inwoners en toeristen. Om deze aantrekkingskracht te blijven houden en om ook verantwoord met de natuur om te gaan zullen we allen goed moeten nadenken op welke wijze we de negatieve gevolgen van toerisme, zoals het verlies van flora en fauna, waar mogelijk moeten zien te beperken.

Luister hieronder het fragment terug, of beluister hier de hele uitzending.

 

 

 

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...