Samen corona verslaan

22 december 2020

Al bijna twee weken gelden in heel Nederland en dus ook in de gemeente Nunspeet opnieuw strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het is onder andere de bedoeling om samenkomsten van grote groepen te voorkomen. In de praktijk mogen slechts enkele mensen op afstand bij elkaar komen en publieke ruimten zoals bijvoorbeeld theaters en horeca zijn volledig gesloten.

De maatregelen zijn voor iedereen, zeker gezien de komende feestdagen, heel vervelend en een grote teleurstelling. We willen elkaar graag weer fysiek ontmoeten en het liefst zo snel mogelijk. Maar om corona te verslaan is het nodig om een pas op de plaats te maken. En gelukkig zien wij dat veel inwoners in onze gemeente zich goed aan de regels houden. Toch zien we dat er onder andere bij kerken nog groepen samenkomen en mensen het bijvoorbeeld moeilijk vinden om in supermarkten voldoende afstand te houden.

Daarom doet Gemeentebelang een oproep aan iedereen om niet met grote gezelschappen bij elkaar te komen en gepaste afstand te houden. Laten we allen onze verantwoordelijkheid nemen, zelfs wanneer er een uitzonderingspositie geldt. Het is in ieders belang om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Want alleen samen is corona onder controle te krijgen en kunnen we er spoedig weer Meer voor Elkaar zijn.

Laten we (digitaal) blijven omzien naar elkaar en, ondanks de bijzondere tijd, wenst Gemeentebelang u fijne kerstdagen en een gezond nieuwjaar.

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...