Samen meer voor Elkaar!

11 februari 2023

Samen meer voor Elkaar. Dat is de titel van het huidige coalitie programma. Na de gemeentelijke verkiezingen van vorig jaar (waar Gemeentebelang de grootste partij is geworden) hebben we met elkaar afgesproken dat we het ‘met elkaar’ gaan doen. In dat coalitie programma vind iedere partij veel van hun eigen standpunten terug en we hebben ook besloten dat in het college van iedere partij een vertegenwoordiging zit. Of je nu gewonnen hebt of verloren…….iedereen doet mee.

Vertaal je deze gedachte naar het huidige tijdsbeeld dan zien we frappante overeenkomsten maar ook tegenstellingen. De megawinsten van de grote megalomane concerns zijn niet meer uit te leggen tegenover de schrale armoede die we in veel huishoudens zien. In dit opzicht doen er maar ‘een paar mee’ en vallen er velen buiten. Het landelijk beleid van de afgelopen 12 jaar heeft hier zeker aan bijgedragen en dat vinden wij vanuit Gemeentebelang een kwalijke zaak.

In een andere gedachtegang kunnen we kijken naar de grote zorgen die er op mondiaal gebied plaatsvinden. En met elkaar kunnen we er voor zorgen dat we ‘Samen meer voor Elkaar’ gaan krijgen.
Begin gewoon met het vullen van de mooie kasten die door de stichting verborgen armoede in de gemeente zijn geplaatst. Kunnen meer mensen weer een beetje meer meedoen.

Loop eens naar buiten, draai je om en kijk naar je huis. En visualiseer vervolgens dat je huis in één klap in elkaar dondert. Met je geliefden er nog in. Het is niet te bevatten hoe groot het leed in Turkije momenteel is want daar zijn de huizen (in een gebied zo groot als Groot Brittannië) echt ingestort. Wat een leed en wat een verdriet. Wij kunnen met elkaar een heel klein beetje leed verzachten door te geven! Geef spullen zodat daar iets minder kou geleden wordt. Geef geld via Giro 555 zodat daar werkhandschoenen en zaklampen gekocht kunnen worden om in Syrië nog een klein beetje te redden en weer op te bouwen. Kunnen ze daar misschien ook een heel klein beetje ‘Meer voor Elkaar’ ervaren.

En maak, hou dit ook bespreekbaar alsjeblieft. Heb het er over op een verjaardag of in de kantine. Bevraag elkaar: Wat heb jij gedaan om ‘Meer voor Elkaar’ te krijgen. Gemeentebelang heeft ‘Meer voor Elkaar’ hoog op de agenda staan. Agendeer jij het ook?

Weet dat we elkaar hard nodig hebben. Niet alleen in ons gemeentelijk raadsakkoord maar overal.

Namens Gemeentebelang,

Martin Juffer

Eerdere blogs

Nederland Fietsland

Nederland Fietsland

Met 22 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, 32.000 kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter...

Open deuren

Open deuren

Vorig weekend stonden de deuren van het gemeentehuis wijd open. Tijdens het open huis konden alle belangstellenden...