Schaap met de vijf poten

31 december 2022

Oorspronkelijk heeft dit gezegde meer de betekenis van het zoeken naar het onmogelijke, iets dat niet bestaat. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt voor een alleskunner….

Zoals bekend is onze gemeente op zoek naar een nieuwe burgemeester. Aan de inwoners, ondernemers en maatschappelijk instellingen in onze gemeente is gevraagd mee te denken over wat voor burgemeester we in de toekomst in onze gemeente graag willen hebben, ook is er een enquête onder de inwoners verspreid waarop meer dan 1000 reacties zijn binnengekomen. Daarnaast is er uiteraard aan het college, de buurgemeenten en andere samenwerkingspartners gevraagd om input te leveren welke eigenschappen wij bij een nieuwe burgemeester graag zien.

Omdat Gemeentebelang de grootste partij is in de raad leveren wij in de persoon van onze fractievoorzitter Marc Konings de voorzitter van de vertrouwenscommissie. Deze is druk bezig geweest om alle eigenschappen en wensen  zorgvuldig te verzamelen.

Al deze eisen en wensen hebben geleid tot een profielschets.

Een profielschets waar je “u tegen zegt.

Het staat een ieder vrij om te solliciteren maar er zijn denk ik maar weinig mensen die aan alle “eisen” van dit profiel kunnen voldoen.  In de vergadering waarin deze profielschets formeel werd overhandigd aan de Commissaris van de Koning sprak Marc zelfs van een “schaap met de 6 poten”…..  Ik zal u eerlijk vertellen dat ik maar aan twee “poten“ voldoe (Ans Pluim-Schaap) maar ik heb dan ook geen ambitie om ooit burgemeester te worden. Gelukkig heeft Gemeentebelang 8 zetels in de raad en veel steunfractieleden, Wij zijn dus met veel schapen en daardoor best veel poten in de kudde.

Veel inwoners zijn heel tevreden met onze huidige, tijdelijke burgemeester en reageren dan ook met : laat Celine Blom maar gewoon blijven”” . Echter in het kader van een democratisch gekozen burgemeester is het niet mogelijk dat zij  zomaar kan blijven. De tijdelijke burgemeester is  benaderd door de Commissaris van de Koning om tijdelijk de functie van Burgemeester van onze prachtige gemeente te bekleden en kan maar niet  zomaar blijven. Zij  mag echter wel solliciteren dus wie weet!

Nunspeet gaat voor de beste burgemeester : Natuurlijk, verbindend. Kan met alle groepen in de samenleving omgaan, heeft oog voor de verschillende  geloofsgemeenschappen is spontaan, hartelijk en benaderbaar. Het volledige profiel kunt u vinden op de site van de gemeente, het staat u vrij om te solliciteren!

Eén ding weet ik nu echter al zeker over onze nieuwe  burgmeester: de profielschets kan nog zo uitgebreid zijn, er zijn altijd inwoners die niet tevreden zijn. Maar er wordt in deze procedure alles aan gedaan om voor alle Nunspeters de beste Burgemeester te zoeken!

Ik wens iedereen een goed en gezond nieuwjaar toe.

Ans Pluim

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...