Sport, corona en verkiezingen

8 januari 2022

Richting de gemeenteraadsverkiezingen zijn verschillende partijen bezig met de verkiezingsprogramma’s. Aangezien sport binnen mijn werkgebied als raadslid valt, ben ik nieuwsgierig of er wat van de doelen van Gemeentebelang voor de raadsperiode 2018-2022 terecht is gekomen.

Gemeentebelang 2018-2022 SPORT: Goede velden, hallen en kleedkamers zijn noodzakelijk voor het bevorderen van sport (en gezondheid) van onze inwoners. Ook pleiten wij voor het organiseren van (grote) sportevenementen omdat het bijdraagt aan het sportklimaat in de gemeente. Door samen te werken met scholen, sportverenigingen en ondernemers kunnen wij krachten bundelen en lokale initiatieven ondersteunen.

In 2018 is het voetbalveld in Vierhouten geopend en in gebruik genomen. Daarnaast zijn in 2019 twee nieuwe korfbalvelden en een nieuw kunstgras voetbalveld op De Wiltsangh aangelegd. En in mei 2021 is in de raad aangenomen dat de voetbalvereniging Nunspeet, Elspeet en Hulshorst de toplagen van de kunstgras hoofdvelden mogen vervangen. Inmiddels is het veld van Nunspeet voorzien van een nieuwe toplaag. De toplaag van het veld in Elspeet staat in 2023 op de planning. Het eerste veld van Hulshorst wordt momenteel zodanig onderhouden dat men tot 2023 op dit veld kan spelen. Tegen die tijd moet meer bekend zijn over de eventuele uitbreiding van een vierde veld voor Hulshorst. Wat Gemeentebelang betreft breiden we het sportpark uit met ook een ijsbaan annex skeelerbaan. Want niet alleen is dat goed voor de sport, maar het geeft ook meer parkeergelegenheid en een veiliger ontsluiting op de Harderwijkerweg.

Inmiddels maakt Vierhouten zich op voor het tweede deel van seizoen 2021-2022. Het hybrideveld heeft nog wat opstartproblemen qua bespeelbaarheid. Een aandachtpuntje waar Gemeentebelang, indien nodig, uiteraard in wil bemiddelen.

Afgelopen dagen konden we zien dat er zich bij dorpshuis Horsterhoek nieuwe “leden” hadden gemeld. Het is te hopen dat deze nieuwe leden het bij de grasmat van het dorpshuis houden want ik ben bang dat ze niet  welkom zijn op het hybrideveld.

Ook het houden van (grote) sportevenementen stond in het programma. Helaas zijn er de laatste jaren door corona weinig mogelijkheden geweest. Het Rabo fietstoernooi moest dit jaar op het laatste moment worden afgeblazen. De Heideloop (organisatie Gemeentebelang) is al twee jaar een wandelevenement, omdat we het hardlopen moesten schrappen. Zo zijn er vast heel veel organisaties die hun plannen moesten aanpassen of uitstellen.

Wel staat er een groot evenement in de steigers, het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden komt in 2023 door toedoen van onze wethouder sport, Mark van de Bunte, naar de gemeente Nunspeet. De start en finish is in Vierhouten en ze rijden via Elspeet een prachtig parcours door de bossen en langs heidevelden. We kijken er alvast naar uit en hopen dat covid-19 zo snel mogelijk meer ruimte geeft om prachtige (sport)evenementen te kunnen organiseren.

Het samenwerken van scholen, sportvereniging en ondernemers komt van de grond. Wederom door covid-19 misschien niet zo zichtbaar als we wensen. Desondanks is er een mooi sport- en preventie akkoord gesloten. Via het akkoord is er geld beschikbaar voor goede initiatieven vanuit de samenleving. Het leefstijl loket en het plaatsen van de tillift in De Brake hebben onder andere een bijdrage ontvangen en wellicht heeft u ook een goed idee.  Kijk op nunspeet.nl/sportiefengezond voor de mogelijkheden.

Laten we in tussentijd niet stilzitten!  Heeft u wel eens op de site van Nunspeet Beweegt gekeken?  Daar worden ondanks de geldende coronamaatregelen leuke initiatieven ontplooit bijvoorbeeld : Let’s Start fit ! 2022,  Nunspeet beweegt – Caching maar ook uitleen van sport en spelmateriaal. Misschien is Nunspeet Beweegt voor u nog onbekend maar zeker de moeite waard.

Als kers op de sportieve taart is afgelopen week het hoogste punt van onze schitterende sportaccommodatie bereikt. Een accommodatie waar Gemeentebelang zich jarenlang voor hard heeft gemaakt en waar nu al bijzonder trots op zijn. Maar ook de nieuwe baan bij de fietscros (planning zomer 2022) is  een mooie aanwinst voor Nunspeet.

Bent je nieuwsgierig geworden naar wat gemeentebelang  voor de komende periode betreffende sport (en andere zaken)  in petto heeft?  Hou je brievenbus in de gaten.

Een sportieve groet uit Vierhouten,

Ans Pluim

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...