Statement inzake regenboogvlag

11 oktober 2018

Gemeentebelang is opgericht in 1945 om op te komen voor gelijke behandeling van alle inwoners, ongeacht politieke overtuiging, geaardheid, ras of levensovertuiging. De regenboogvlag staat symbolisch gelijk aan de vlag van Gemeentebelang omdat wij sinds onze oprichting aandacht vragen voor gelijke behandeling. De vlag van Gemeentebelang of de regenboogvlag mag van ons altijd wapperen op het gemeentehuis. Met een dag de vlag hijsen bereiken wij echter geen gelijkheid. Het is beter om daar altijd aandacht voor te vragen en wij vinden vereniging van al onze inwoners in onze nationale driekleur belangrijker. Geen specifieke aandacht voor een groep op een bepaalde dag, maar altijd aandacht voor een samenleving waarin iedereen meetelt. De LHBT gemeenschap is namelijk net zoveel verenigd in ons rood-wit-blauw dan u, jij en ik.

Wij geven een statement af omdat onterecht gesuggereerd wordt dat wij tegen het overhandigen of hijsen van de vlag zijn. Wij staan juist heel erg achter de symboliek van de regenboogvlag, want gelijkheid is ons ideaal. Het hijsen op het gemeentehuis is wat ons betreft een middel, maar wij werken liever aan het doel: gelijkheid voor iedereen op elk moment in de gemeente Nunspeet.

Eerdere nieuwsberichten

Wat is wijsheid?

Wat is wijsheid?

Onderstaande column is deze week te lezen in de Nunspeet Huis aan Huis. Wat is wijsheid? Het houdt de gemoederen al...

Nunspeetse Heideloop

Nunspeetse Heideloop

Op 26 augustus zal de jaarlijkse Nunspeetse Heideloop gehouden worden met de start vanuit het dorpshuis de Horsterhoek...