Succesvolle 13e editie Nunspeetse Heideloop

4 september 2021

Nunspeet – Vereniging Gemeentebelang heeft een succesvolle dertiende editie van de Nunspeetse Heideloop georganiseerd. Vanwege de coronarestricties bestond de editie van 2021 voor het tweede jaar alleen uit een wandeltocht, waar men normaliter ook over meerdere hardloopafstanden beschikt.

Veel animo

Er waren verschillende looproutes in de omgeving van De Stakenberg uitgezet, waarbij de wandelaar de mogelijkheid had om 10, 15 of 25 kilometer te lopen. De weersomstandigheden waren goed en mede daardoor was er veel animo voor het evenement. De ruim 200 wandelaars kwamen letterlijk uit alle delen van Nederland om te genieten van de typische Veluwse omgeving in en rond Vierhouten en Elspeet.

Bloeiende heidevelden

De wandelaars liepen hun routes hoofdzakelijk over de glooiende heidevelden die ook nog eens prachtig in bloei staan. Er kwamen, net als voorgaande jaren, veel complimenten bij de organisatie binnen dat men de routes en de omgeving bijzonder mooi vindt.

Goed doel

Mede dankzij de hulp van talloze sponsoren zet de Nunspeetse Heideloop elk jaar weer een mooi evenement neer. En traditioneel schenkt men een deel van de opbrengst aan een goed doel. Voor de dertiende editie is gekozen een cheque te overhandigen aan Voedselhulp Nunspeet.

Eerdere nieuwsberichten

Wat is wijsheid?

Wat is wijsheid?

Onderstaande column is deze week te lezen in de Nunspeet Huis aan Huis. Wat is wijsheid? Het houdt de gemoederen al...

Nunspeetse Heideloop

Nunspeetse Heideloop

Op 26 augustus zal de jaarlijkse Nunspeetse Heideloop gehouden worden met de start vanuit het dorpshuis de Horsterhoek...