Tijd voor reflectie?

28 december 2019

Deze tijd met kaarsjes, diners, donkere dagen en oliebollen leent zich traditioneel uitstekend voor reflectie. Wat is er dit jaar allemaal gebeurd aan mooie en minder leuke dingen. Ook iemand die in de politiek zit is net een mens en heeft toch de neiging deze periode is even te gaan beschouwen en terug te mijmeren. Eigenlijk zouden de algemene beschouwingen, die we in onze gemeente in oktober hebben gedaan, ook meer in deze periode gehouden moeten worden. Samen met alle partijen beschouwen onder de kerstboom. Ik weet zeker dat we dan een heel ander proces zouden krijgen als het toch wat droge, financieel getinte, proces wat we in oktober meemaken. Mooie toekomstbeelden, de wereld en zeker Nunspeet worden met de minuut mooier, we zijn het allemaal eens, geen debatten meer, vrede op aarde en zeker in de raadszaal. We hoeven eigenlijk alleen nog maar cadeautjes uit te pakken!

Kijk mij nou: ook ik draaf in deze tijd een beetje door en kom los van de dagelijkse realiteit. Natuurlijk is het even goed om stil te staan bij de prestaties van de gemeente van het afgelopen jaar: goede samenwerking in de raad, besluitvorming over de revitalisering van de Wiltsangh, belangrijke stappen om de stationsomgeving te verbeteren, een sluitende begroting en weer fors wat nieuwe woningen. Zomaar wat zaken wat we trots op mogen zijn maar die ook de nodige aandacht blijven vergen. Uiteraard hebben we ook de nodige uitdagingen en zorgen: de kosten van de jeugdzorg zijn moeilijk onder controle te krijgen, de onzekerheid over de toekomst van het Kulturhus in Elspeet en wat staat ons te wachten in het kader van de energietransitie.

Maar nu is het genoeg gereflecteerd en gemijmerd. Gemeentebelang heeft de feestdagen ingeluid met het traditionele uitdelen van kerstkransjes en we zijn er dan ook klaar voor om in 2020 weer aan te slag te gaan voor onze inwoners en een nog mooier Nunspeet.

Rest mij nog iedereen goede jaarwisseling toe te wensen en een gezond en voorspoedig 2020!

Marc Konings

Eerdere blogs

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Voorafgaand aan de commissievergadering Maatschappij en Middelen spraken een aantal partners uit de culturele sector...

Meten is weten

Meten is weten

Meten is Weten! Althans, dat dacht ik… Afgelopen maandag heb ik een lezing bezocht met in de uitnodiging als...