Toerisme: een lust of een last?

15 juni 2019

Voor de Nunspeet Huis aan Huis heb ik begin december 2017 een column geschreven waarin ik namens Gemeentebelang een pleidooi heb gehouden om voor onze gemeente een toeristische visie te ontwikkelen. Een visie waarin duidelijk wordt samengebracht al datgene wat de gemeente Nunspeet te bieden heeft op het toeristische vlak. Na de verkiezingen maart vorig jaar hebben wij dit ingebracht tijdens de coalitieonderhandelingen en heeft dit geleid tot één van de speerpunten in het collegeprogramma.

Deze week verscheen het onderzoeksrapport “toeristisch beleid” van de samenwerkende rekenkamercommissies Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Putten waarin een aantal conclusies en aanbevelingen worden gedaan op dit gebied. Enkele opmerkingen zijn: meer strategische focus, losse ontwikkelingen in samenhang brengen met meer kans op synergie op toekomstige ontwikkelingen. SMART formuleren van toekomstige (beleids-) doelstellingen geeft aan wat nodig is voor beleid, capaciteit en budget. Inderdaad een aantal aanbevelingen die het belang van de ontwikkeling van deze visie onderschrijven.

15 april jl. is door de gemeente een Ambitiesessie Recreatie & Toerisme in Veluvine georganiseerd waar onze wethouder Marije Storteboom de aftrap voor de ontwikkeling van deze visie heeft gegeven. Uitgenodigd waren vertegenwoordigers van het (toeristische) bedrijfsleven en betrokken organisaties. Gevraagd werd of de gemeente Nunspeet een geliefde plek voor bezoekers is? Een plaats op de Veluwe waar gasten graag heen gaan? Waarover ze enthousiast vertellen? En droomt u ervan dat onze gemeente de aantrekkelijkste plaats in de wijde omtrek is? Waar bezoekers op diverse gebieden aangenaam verrast worden? Door de uitgestrekte natuur? Door de vele voorzieningen? Door diverse bedrijven en organisaties die met elkaar zorgen voor die fijne ervaringen van onze gasten? Toerisme en recreatie zijn belangrijk voor onze gemeente. Ze zorgen voor bedrijvigheid en een goed voorzieningenniveau. Een flink deel van de werkgelegenheid is verbonden aan toerisme en recreatie. Daar zijn inwoners én bedrijven bij gebaat. Het is dan ook logisch dat er veel wordt geïnvesteerd, zodat bezoekers tevreden zijn, graag nog eens terugkomen en anderen vertellen over de plezierige tijd die ze hebben gehad.

Aanstaande dinsdagavond 18 juni organiseert Gemeentebelang een themabijeenkomst voor u als inwoner van onze mooie gemeente. Toerisme is een belangrijke pijler van onze lokale economie, het zorgt voor meer dan 25% van de werkgelegenheid. Echter, van belang vinden wij ook dat we de balans houden tussen onze leefomgeving, de (toeristische) economie en ons visitekaartje: de natuurlijke omgeving waarin wij allen wonen. Omdat wij het van belang vinden wat onze inwoners ervan vinden bent u van harte uitgenodigd deze themabijeenkomst bij te wonen.

 

Dinsdag 18 juni

Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Landgoedhotel Villa Vennendal

Vennenpad 5, Nunspeet

 

Graag aanmelden via: [email protected]

Martin Mol

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...