Vrij

1 mei 2021

Wat is het alweer lang geleden dat we zonder enige beperking konden sporten.

Als ik naar het betaalde voetbal op tv kijk en deze heren of dames vliegen elkaar in de armen na het maken van een doelpunt of schoffelen elkaar onderuit (zonder 1,5 met afstand) denk ik wat willen we deze dingen allemaal graag terug in onze samenleving. En ben ik best wel jaloers waarom zij wel en de gewone man niet….

Met je clubje en wedstrijd spelen of heerlijk bij de sportschool je in het zweet werken zou fantastisch zijn…

Helaas het is nog niet zover. Maar we houden de moed erin. En laten we ook deze laatste loodjes proberen ons van de beste kant te laten zien.

De dagen worden langer, de natuur is prachtig en in onze omgeving kan je o.a. fantastisch wandelen, hardlopen, fietsen of mountainbiken.

Het is druk met dagjesmensen uit o.a. de randstad die ’s morgens de fietsen op de auto plaatsen of met de wandelschoenen in de kofferbak voor een dagje naar de Veluwe komen om te genieten van al het moois wat onder andere onze gemeente hen te bieden heeft. Het lijkt soms wel dat gasten/ toeristen onze omgeving met een andere bril bekijken.

Daarom wil ik met deze weblog mijzelf en mijn mede gemeentegenoten ”wakker schudden” en attenderen op mogelijkheden en niet te blijven hangen in onmogelijkheden.

Ga lekker na je werk, na school (of op een tijdstip wat beter uitkomt) sportief genieten in onze omgeving dit houdt je fit zodat je straks weer je in goede conditie je sport op kan pakken.

Loop eens bij Nunspeet uit de Kunst naar binnen en vraag een mooie wandel- of fietsroute. Ze brengen je op plaatsen waar je nog nooit geweest bent.

Vaak hebben we alle uithoeken van de wereld al ontdekt maar de pracht en praal van onze eigen omgeving zien we niet. Probeer je eigen omgeving eens te bekijken door “de bril van de toerist”.

Ans Pluim

Eerdere blogs

Hoognodig!

Hoognodig!

Toen ik vanaf 2007 tot mijn eerste raadsperiode in 2010 als steunfractielid actief was, overheerste het idee van een...

750!!!  Wonen op ’t Hul Noord

750!!! Wonen op ’t Hul Noord

Wie wil er niet in een passende woning wonen? Passend qua levensfase maar zeker ook passend bij het inkomen. Daarom...