Vrijwilliger

19 mei 2018

volunteer-652383_960_720Zaterdag 19 mei is door Vereniging Gemeentebelang voor de 2e keer de Nunspeetse Lentetocht georganiseerd. Een mooi en sportief evenement waarbij wij graag het toeristische visiekaartje van onze schitterende omgeving willen afgeven en daarbij ons politieke signaal dat wij sport en bewegen heel belangrijk vinden. Deze dag wordt geen succes als er geen vrijwilligers voor te vinden zijn. Binnen Gemeentebelang mogen we ons gelukkig prijzen met een vaste schare enthousiaste vrijwilligers die onze activiteiten komen ondersteunen. Allemaal vroeg uit de veren om er weer een gezellige en succesvolle dag van te maken.

Vrijwilligers worden vaak “het cement van de samenleving” genoemd. Een mooie uitdrukking dat precies het belang ervan weer geeft. Zonder de inzet van vrijwilligers zou onze samenleving niet zo goed functioneren zoals het nu wel doet. Denk aan alle verenigingen op gebied van sport, kunst en cultuur, maatschappelijke organisaties zoals taalmaatjes, en ga zo maar door. Toen ik begon aan dit stukje heb ik ook eens even gekeken op de website van Service Punt Vrijwilligers van onze gemeente: vrijwilligers.nunspeet.nl.  Daar staan op dit moment liefst 165 vacatures op voor vrijwilligers die worden gevraagd binnen allerlei verenigingen en organisaties. Van een chauffeur voor de AMVO-bus tot een verzorger voor de volière bij Ittmanshof. Van gastheer/ gastvrouw voor Brams Troephuis van Scoutinggroep Nunspeet tot een omroeper bij VV Nunspeet. Even rondkijken op deze site is zeer de moeite waard en geeft gelijk een mooi beeld hoeveel vrijwilligerswerk er in onze gemeente wordt gedaan.

Goed dat dit door de gemeente op deze wijze wordt ondersteund door dit servicepunt. Past helemaal in het thema dat Gemeentebelang voor de komende jaren aan haar verkiezingsprogramma heeft meegegeven: Meer voor Elkaar.

Eerdere blogs

Nederland Fietsland

Nederland Fietsland

Met 22 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, 32.000 kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter...

Open deuren

Open deuren

Vorig weekend stonden de deuren van het gemeentehuis wijd open. Tijdens het open huis konden alle belangstellenden...