Wauw, wat is dit mooi geworden!

18 maart 2023

In 2017 heeft de gemeenteraad unaniem besloten over te gaan tot herinrichting van het sportpark in Nunspeet. In 2021 zijn de bouwwerkzaamheden gestart. Vanuit de gemeenteraad was de ambitie meegeven om bij de bouw bijzondere aandacht te besteden duurzaamheid. Het nieuwe complex is all-electric en zowel klimaat- als energieneutraal geworden.

Volgende week donderdag 23 maart is het zover! Zwembad de Brake sluit haar deuren en Sportief Recreatiecentrum De Wiltsangh gaat open. Wat krijgen we ervoor terug?

Een volwaardig zwembad met wedstrijdbad en uitgebreid recreatiegedeelte. Met als wereldprimeur het chloorvrij doelgroepenbad waar ook mensen met longproblemen en allergie voor chloor in kunnen zwemmen.
Een sporthal van 48 meter, een aparte turnhal en een gezamenlijk sportcafé.
Zowel in het nieuwe zwembad met sport- en turnhal komt de Veluwe terug. Groene, paarse en zandkleurige tegels verwijzen naar de bomen, de heide en zandverstuivingen.
Voor de speeltoestellen is gekozen voor Veluwse dieren. Er is een kikkerglijbaan, er zijn schaapjes, musjes, wilde zwijntjes en vrolijke buizerds.
Van de bestaande Wiltsangh maakten vijf verenigingen gebruik (voetbal, tennis, hockey, korfbal en fietscross); in de nieuwe situatie zijn dat er vijftien!

Vanuit mijn werk heb ik verschillende grote projecten meegemaakt. Deadlines en budget zijn meestal een groot struikelblok. In dit project is de deadline weliswaar een kwartaal opgeschoven, maar is er geen overschrijding van het budget. Dat is een bijzondere prestatie.

Dit alles is alleen mogelijk wanneer alle partijen goed met elkaar samenwerken.
Grote waardering voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt;

De ambtelijke organisatie van Gemeente Nunspeet en Sportbedrijf Nunspeet; voor het leiden van dit project
Slangen + Koenis Architecten; voor het ontwerp
Van Norel Bouwgroep; voor het realiseren van de bouw
Hellebrekers Water & Leisuretechniek; voor de totale installaties.

Het moet supergaaf zijn geweest om te werken aan deze multifunctionele accommodatie. Zeker voor de werknemers van Hellebrekers. Zij hebben een technisch hoogstandje opgeleverd. Een zwembad zonder chloor, maar met ultrafiltratie en een UV-systeem om het zwemwater te desinfecteren. Ikzelf snap niets van deze techniek, maar ik begrijp dat dit een revolutie is op de zwembadmarkt! Alle ogen zijn op ons gericht.

Tijdens de bouw heb ik al eens een bezichtiging gehad en vandaag kreeg ik de finale rondleiding. Wat vond ik ervan? In één woord; prachtig!

Ik ben er trots op dat onze gemeente zich blijft ontwikkelen, zowel met de nieuwe sportaccommodatie als met de stationsomgeving. Hierdoor blijven we een gezond en levendig dorp met voor elk wat wils.

Korine Koers

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...