We komen weer in beweging

24 juli 2021

Nu de Coronamaatregelen zijn versoepeld (helaas ook alweer wat aangescherpt) komen ook de verenigingen en het vrijwilligerswerk weer in beweging.

Afgelopen weken zijn er onder andere bij de Hockeyclub weer wedstrijden gespeeld.  Is er in rap tempo een aangepast Schoolvoetbaltoernooi georganiseerd en werden de  Clubvoetbaldagen op de Wiltsangh, met een dubbel aantal deelnemers als vorige jaar, gehouden.

Maar ook zagen we   11, 12 en 13 juli op het terrein bij de Veluvine  een prachtig Houtdorp verrijzen. Georganiseerd door Stichting Welzijn Nunspeet in samenwerking en met hulp van verschillende lokale bedrijven.  Bedrijven die ook dit jaar weer bereid waren te  sponsoren of te helpen ondanks dat ze door Corona  moeilijke tijden hebben door gemaakt.

Houtdorp, een plek waar 140 kinderen naar hartenlust konden timmeren onder begeleiding en toeziend oog van 40 tot 45  vrijwilligers en jeugdigen die hier hun maatschappelijke stage konden invullen  Geweldig wat een spektakel!

Fijn dat er weer meer georganiseerd kan worden op sportief gebied maar ook op sociaal gebied en wat is het  geweldig dat al die vrijwilligers  hun beste beentje voor willen zetten. Want wat is een vereniging of organisatie zonder vrijwilligers.

Op 4 september organiseert de vereniging Gemeentebelang weer haar jaarlijkse “Heideloop” helaas ook dit jaar niet op de bekende zaterdag in augustus en zonder hardloopwedstrijd. Net als vorig jaar wordt er alleen gewandeld. De deelnemers kunnen kiezen tussen 10,15 en 25 kilometer.  Er worden weer prachtige routes uitgezet en mocht  de heide laat bloeien dit jaar dan wordt het een Boeiende, Bloeiende Heide Wandeltocht.

Er wordt de komende weken in onze gemeente veel georganiseerd. Houd Nunspeet Huis aan Huis in de gaten en kijk op site van Nunspeet uit de Kunst of in de recreatiekrant.

Nunspeet Sport en Beweegt organiseert  in Nunspeet en in de kernen van onze gemeente leuke activiteiten. Als je als toerist in de omgeving ben of je bent  in deze periode thuis hoef je je niet te vervelen.

Namens Gemeentebelang wens ik u allen groot en klein een prachtige en actieve Zomer  in Nunspeet maar uiteraard ook daarbuiten.

Ans Pluim

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...