Wereldkampioen?

17 december 2022

Momenteel zitten we met elkaar in een afrondende fase van het wereldkampioenschap Voetbal.

Maar het gaat helemaal niet meer over Voetbal. Zowel het spel zelf als alles er om heen is één grote beerput van nare belangen, ‘schwalbes’, financiële zelfverrijking, leugens en bedrog en zo kan ik veel verder gaan. Een statement maken met een armband kan niet meer want dan zou de handel in olie in gevaar kunnen brengen.

De FIFA speelt vuile spelletjes met omkopingen en de KNVB gaat daar braaf in mee. Saudi Arabië en Noord-Korea worden zelfs genoemd als potentiële kandidaten voor de organisatie van een volgend toernooi.
Deze wereldkampioenschappen voetbal staan meer in het teken van veel te veel doden, veel persoonlijk leed, angst en egoïsme dan van een sportief en eerlijk gespeeld spel. Ik heb echt niet kunnen genieten van deze WK.
Heb ik dan niets moois gezien? Jazeker, naast een paar mooie acties op het veld en een blije dansende moeder met haar zoon op het veld heb ik zeker iets moois gezien. Weliswaar op een andere zender maar daar heb ik echte wereldkampioenen gezien.

Kanaal Sociaal !
Vanuit Gemeentebelang raden we iedereen aan om Kanaal Sociaal op te zoeken op NPO Start.

Tenminste, als je interesse hebt in kennismaking met echte wereldkampioenen. Deze serie gaat over mantelzorgers. Er is op indringende wijze in beeld gebracht wat nou echt doorzettingsvermogen, toewijding, en oprechte liefde is. Er onvoorwaardelijk ZIJN voor de ander en de strijd die dagelijks geleverd wordt in deze persoonlijke situaties maken dat de Mantelzorger uitgeroepen mag worden tot de echte wereldkampioen! Het belang van deze spelers is niets meer dan het welzijn van de ander. En dan niet 2 keer 45 minuten met een miljoenensalaris. Nee, deze wedstrijd kan soms tot 12 jaar duren. Zonder vergoeding!

Het wachten nu is alleen nog op de finale Argentinië – Frankrijk. Daarna hebben we weer tijd om over te schakelen naar die andere zender.
Dan zie je een aantal wedstrijden waar je echt stil van wordt.

Namens Gemeentebelang,
Martin Juffer

 

Eerdere blogs

Open deuren

Open deuren

Vorig weekend stonden de deuren van het gemeentehuis wijd open. Tijdens het open huis konden alle belangstellenden...

Bezwaar…ja en?

Bezwaar…ja en?

Heb je eindelijk een woning is er 1 bezwaarmaker...Wat voor gevolgen heeft dit zoal? Onderstaande is een ingekort...