Zorgen om ontwikkeling leegstand

15 maart 2020

NunspeetGemeentebelang heeft, in het verlengde van vragen van het CDA, schriftelijke vragen gesteld aan het college over de ontwikkeling van de leegstand in Nunspeet. Martin Mol: “Wij maken ons met name zorgen over de leegstand op sommige plekken centraal in ons dorp en de uitstraling die dit heeft op het centrum als geheel”.

Hoewel het in Nunspeet ten opzichte van andere gemeenten soms nog meevalt neemt de leegstand de laatste maanden door diverse oorzaken behoorlijk toe. In met name de Laan, de Harderwijkerweg en de Eperweg staan de nodige panden leeg. Dit is in de ogen van Gemeentebelang slecht voor de vitaliteit van de gemeente en van de levendigheid van het centrale winkelgebied. Dit is zowel voor de inwoners, de toeristen als de betrokken ondernemers een slechte ontwikkeling.

Vragen

Gemeentebelang wil weten wat de visie van de gemeente is op de leegstand en welk beleid men op dit gebied wil gaan voeren. “Martin Mol: We vragen de gemeente niet om te gaan ondernemen maar willen wel weten welke rol zij dan wel voor zichzelf zien weggelegd. Een vitaal centrum is van algemeen belang en daar moet de gemeente een visie over hebben”. Gemeentebelang heeft daarom het college op drie onderwerpen bevraagd:

  • Onderkent het college dat minimale leegstand van algemeen belang is voor de vitaliteit van de het centrum en de gehele gemeente?
  • Is het college bereid actief beleid te gaan voeren om leegstand te voorkomen?
  • Is het college bereid om met partijen mee te denken die (tijdelijke) initiatieven ontplooien die leegstand kunnen voorkomen. Hierbij wordt bijvoorbeeld gedacht aan pop-up stores en kunstgaleries.

Gemeentebelang wacht met belangstelling de antwoorden van het college af.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...