Zorgen

6 februari 2021

Het is blijkbaar in de mode. In alle media worden we er door overspoeld: we maken ons zorgen. Let maar eens goed op hoe vaak deze term gebruikt wordt in de kranten maar zeker ook in interviews. Experts, politici, lobbyisten allemaal maken ze zich zorgen om een scala van onderwerpen: Corona, het klimaat, de arbeidsmigranten, het milieu, het midden-oosten, kernwapens en ga zo maar door.

Nu vraag ik me echt af wat ik ermee kan of moet dat iedereen zich zorgen maakt. Meestal komt er namelijk geen oplossing na dit betoog maar een angstvallige stilte met een verwijzing naar iemand die er wat mee moet gaan doen. Voorbeelden: experts maken zich toenemende zorgen om de Engelse variant van Corona en verwijzen door naar de politiek. Die maakt zich zorgen over de zorg en die maakt zich weer zorgen over de snelheid van vaccineren en verwijst naar de GGD. Die maakt zich zorgen om de leveranties van vaccins en verwijst weer naar de politiek. Een ander voorbeeld: mensen maken zich zorgen om de klimaatverandering en verwijzen naar de experts aan de klimaattafels. Die maken zich weer zorgen om de medewerking van de gemeenten en die die maken zich weer zorgen om het draagvlak bij de inwoners. Dat is het nadeel van dit soort grote problemen: daar kan je als individu en inwoner van Nunspeet heel weinig mee.

Daarom ben ik blij dat we in de lokale politiek gewoon kunnen zorgen dat zaken geregeld worden. Het kan, zeker in deze tijd, soms even duren maar dan komen er woningen, wordt de stationsomgeving aangepast en krijgen we een mooi nieuw sportpark. Samen met de andere partijen zorgen wij dat Nunspeet vitaal blijft en aangenaam voor de inwoners, ondernemers en toeristen.

Als alle inwoners zorgen dat wij weten wat ze beweegt en dus hun stem laten horen proberen wij te zorgen voor een mooier Nunspeet.

Marc Konings

Eerdere blogs

Best een beetje bang…..

Best een beetje bang…..

Er is veel gaande. Te veel gaande. En hoe we met elkaar om gaan met al die gebeurtenissen maakt dat ik soms best een...

Ieder huisje heeft zijn kruisje

Ieder huisje heeft zijn kruisje

In ieder huisje is wel eens wat aan de hand. Je hangt de vuile was ook niet buiten. De laatste twee en een half jaar...

Ja mits…, het klinkt zo mooi.

Ja mits…, het klinkt zo mooi.

Het is een gevleugelde kreet die ook ik gebruik en vele collega’s vanuit Gemeentebelang en andere partijen ook: “de...