‘Zwerf’afval

12 mei 2018

trash-310219_960_720Begin deze week hebben we allemaal weer kunnen genieten van prachtig weer met heerlijke temperaturen. Zodanig zelfs dat heel veel mensen met handdoekje en zwemspullen richting de Zandenplas togen om daar te kunnen genieten van de zon en het water. Heel waardevol dat we in Nunspeet zo dicht bij kunnen gebruik maken van deze heerlijke recreatieplas.

Aanleiding voor deze blog  is een filmpje dat ik langs zag komen op facebook van Schoonmaakservice Tiny en Jacqueline Mensink met daarbij de melding: “Dit is wat wij ook erbij doen”. De beelden lieten een strand zien wat bezaaid was met afval wat achtergelaten is. Fantastisch dat deze mensen het initiatief namen de rommel van anderen op te ruimen. Tegelijkertijd beschamend dat deze strandbezoekers hun eigen rommel op z’n minst niet even in de afvalbakken deponeren of meenemen naar huis.

Al jaren vragen wij aandacht voor het probleem zwerfafval. Dat doen we door met een team Gemeentebelang-vrijwilligers, samen met Scouting Nunspeet, tijdens “Supporter van Schoon” afval vanuit de bermen op te ruimen. Gezien de hoeveelheid afval die er op één enkele ochtend bij elkaar wordt verzameld zou je kunnen spreken van een succesvolle actie. Maar eigenlijk zouden we dit moeten omdraaien. Deze actie is uiteindelijk pas succesvol als we praktisch geen afval meer in de openbare ruimte tegenkomen. Laten we daar met elkaar aan blijven werken zodat iedereen van een schone en prettige leefomgeving kan genieten.

 

 

Eerdere blogs

Afgehamerd

Afgehamerd

Het werd in een oogwenk in de raad afgehamerd: de financiële verantwoording van de nieuwbouw van sport- en...

Denk mee

Denk mee

Afgelopen weken zijn er door de gemeente in alle kernen inloopmomenten georganiseerd waarop de inwoners mee mochten...

Hoe kan het ook anders!

Hoe kan het ook anders!

Hoe kan het ook anders! Een pakkende titel in het heetst van de strijd als het gaat om de zwevende kiezer over te...