2 maanden vakantie!

29 juni 2024

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad.

Het was er één met een aantal hamerstukken (een hamerstuk is een onderwerp waarvan de commissie na bespreking heeft besloten dat het desbetreffende onderwerp niet nog een keer in de raad besproken hoeft te worden) en de nodige bespreekpunten. Veel onderwerpen gingen over financiën en geruststellend; Nunspeet is een financieel gezonde gemeente.

Naast deze 2 agendapunten waren er nog 2 onderwerpen namelijk: financiering voor het upgraden van voetbal vereniging Nunspeet en daarnaast het komende speeltuinbeleid. In klare taal, Gemeente Nunspeet gaat flink investeren in alle kernen om het spelen en bewegen aantrekkelijker te maken voor iedereen!

Als ik het over ‘bewegen’ heb; dit ‘bewogen’ politieke jaar ligt nu achter ons. Er is hard gewerkt en als je om je heen kijkt in de gemeente dan zie je dat ook. Op ongelooflijk veel plaatsen wordt gebouwd. De term: ‘Bouwen, bouwen bouwen’ heeft Nunspeet goed gehoord en vol ambitie is dat opgepakt. Voordat de schop echter de grond in kan gaan moet er eerst heel veel werk verzet worden door het bestuurlijke en ambtelijke apparaat. Ook in het sociaal domein is er volop ontwikkeling geweest het afgelopen jaar. Op het gebied van zorg, welzijn, OKO en het Iza Gala is er veel dynamiek. Mooi op te zien dat er in onze gemeente zoveel beweging is en dat er bergen werk verzet worden.

Zoveel werk, zoveel bouwen en zoveel ontwikkelingen in het sociaal domein maakt ook vaak dat er een aantal mensen zijn die het liever anders hadden gezien. Helder Nunspeet is daar helaas een voorbeeld van. Eerst de fik er in steken en direct daarna de aansteker weggooien. Tja, dan is er geen bewijs. Maar goed hier is al genoeg over gezegd.

Naast ‘Helder Nunspeet’ is er nog een ander fenomeen. En dat zijn de ‘Helden van Nunspeet’!
Alle medewerkers van de gemeente, alle actieve vrijwilligers in onze gemeente, alle ondersteunende diensten die het beste met de gemeente voor hebben, oog hebben voor de ander en zich daar vaak belangeloos voor inzetten. Dat zijn voor Gemeentebelang de Helden van Nunspeet.

Nou nog even de titel van deze blog.
Na het politieke jaar hebben we nu een reces van 8 weken. Maar dat houdt niet in dat we allemaal 8 weken vrij zijn. Het werk gaat gewoon door. En iedereen die dat kan en wil kan gaan genieten van een welverdiende vakantie. Maar geen 8 weken.

Het is gebruikelijk dat de fractieleden van Gemeentebelang roulerend de wekelijkse blog schrijven. Dat houdt in dat ieder fractielid 1 x per 8 weken aan de beurt is. Binnenkort gaan onze steunfractieleden ook mee in deze cyclus. Dan gaan Bert van de Veen en Thomas van den Hoorn ook hun bijdrage leveren. Mooie ontwikkeling want de bijdrage van steunfractieleden is onontbeerlijk.

Fijne en Veilige vakanties gewenst.

Namens Gemeentebelang,
Martin Juffer.

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

Mondzorgkaravaan

Mondzorgkaravaan

Dokters van de Wereld en de Mondzorgkaravaan: Een rijdende redder voor mondzorg Onlangs werd ik gebeld door een...