Best een beetje bang…..

2 juli 2022

Er is veel gaande. Te veel gaande. En hoe we met elkaar om gaan met al die gebeurtenissen maakt dat ik soms best een beetje bang ben. Hoe we met waarheden en onwaarheden omgaan, en wat daar dan weer de effecten van zijn….

Er kan veel en er mag veel. Soms te veel denk ik wel eens. We kunnen het onderscheid tussen inhoud, betrekking en sentiment niet altijd meer helder houden. Politici die (bewust) ronduit onwaarheid vertellen, polariseren en opzwepen. Sommigen gooien bewust olie op het vuur en dat vinden wij vanuit Gemeentebelang echt bedenkelijk.

Voorafgaand aan de laatste raadsvergadering in de gemeente Nunspeet hebben een aantal boeren de gelegenheid gekregen om in te spreken. Deze ondernemers zijn niet ‘Best een beetje bang…’.
Deze ondernemers zijn de wanhoop nabij! En dat is zeer begrijpelijk. Ik kan deze angst niet voelen. Als ik mijn baan verlies kan ik gaan solliciteren. Dat kunnen de boeren niet die hun bedrijf dreigen te verliezen. Zij verliezen niet hun baan maar hun bestaan!
De manier waarop deze ondernemers hebben ingesproken was wat mij betreft de juiste wijze van aandacht vragen. Het was doodstil in de raadzaal en geen enkel raadslid zat op zijn telefoon te kijken gedurende het betoog. Dan heb je de aandacht en ontwikkel je empathie en sympathie. Dan gaat het over de inhoud! De boel in de fik steken, politie in het nauw drijven en politici thuis opzoeken maakt dat er in de samenleving weerstand gaat ontstaan.

De opvatting vanuit Gemeentebelang is dat in het totale stikstof reductie dossier de focus niet alleen op de agrarische sector behoort  te liggen. Als je als boer onder de rook van Tata Steel een mooi en eerlijk bedrijf hebt opgebouwd dan wordt er naar de boer (als schuldige) gekeken en Tata Steel ontsnapt grotendeels aan de aandacht.

Meestal weet ik een blog wel met een mooie en passende zin te eindigen. Bij dit stuk heb ik geen passend einde. Ik heb het gevoel met een bek vol tanden te staan en met lege handen.
Het enige wat ik kan doen is mijn oprechte steun betuigen aan de insprekers van donderdagavond en aan allen die in een zelfde onzekere tijd leven!

Namens Gemeentebelang,
Martin Juffer

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...