#Doeslief

11 mei 2024#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op het werk, op school, op straat, op sociale media, in het verkeer, in het openbaar vervoer, op het sportveld, in de supermarkt, noem maar op. Het gebeurt elke dag en veel te vaak. Vaak hebben we het niet eens door.

Dagelijks komen we momenten tegen of maak je je schuldig aan iets waarvan je later denkt dat had ook wel iets vriendelijker gekund.
Wat voor de ene mens een kleinigheid is en weinig betekent kan de ander veel verdriet geven en een diepe indruk achterlaten. Uitspraken kunnen zoveel veroorzaken soms wordt er ondoordacht iets gezegd of gedaan waarvan later blijkt dat het een grote impact heeft.

#Doeslief, praat met elkaar en niet over elkaar. Ben je het met iemand niet eens “zoek elkaar op” praat er over en respecteer elkaars mening. Iedereen heeft zijn eigen mening en standpunt of staat voor een standpunt. Er zijn regels, wetten waar we ons aan moeten houden of we dat nu leuk vinden of niet. Maar een belangrijke onbeschreven regel die hierin overruled is:  Ga respectvol met  elkaar om , ook al kost dit soms moeite.

Als raadsleden van Gemeentebelang willen we luisteren naar de inwoners van onze gemeente, proberen we algemeen en individueel belang zo goed mogelijk te vertegenwoordigen dat is niet gemakkelijk maar we doen ons best. Mocht u daarover twijfels hebben neemt u dan, rechtstreeks, contact op.

Het is oké om meningsverschillen te hebben. Respect hebben voor elkaars mening staat niet gelijk aan het eens zijn met elkaar. We kunnen allemaal verschillende ideeën hebben, en toch respect tonen voor elkaars meningen. De bedoeling is dat ieders standpunt net zo belangrijk blijft, ongeacht of anderen er mee eens zijn of niet.

#Doeslief

Ans Pluim

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...