Gemeentebelang wil snel de schop in de grond in ’t Hul Noord

25 april 2024

Nunspeet – Ongeveer 6 jaar geleden zijn de plannen om in ’t Hul Noord te gaan bouwen begonnen. Het zoekgebied werd aan allerlei onderzoeken onderworpen en nu ligt er een bestemmingsplan voor bij de gemeenteraad om hier goedkeuring aan te geven.

Raadslid Corrie Jansen van Gemeentebelang heeft dit proces vanaf het begin gevolgd: “Het is erg belangrijk dat er in onze gemeente meer gebouwd kan worden. Wij zien graag dat dit voor eigen inwoners is en geven ook al jaren aan dat doorstroming belangrijk is om jongeren en ouderen aan een passende woning te helpen. Wij die doelgroepen zijn ook verschillende woonconcepten die daarbij helpen en die we graag terugzien.”

Gemeentebelang heeft in de commissievergadering een lijst met vragen aan het college gesteld en deze zijn duidelijk beantwoord. Zorgen zijn er om de netcongestie, het tekort aan ruimte op ons stroomnet. Gemeentebelang heeft dan ook gevraag naar mogelijkheden om te zorgen dat er voldoende energie, maar ook drinkwater is richting de toekomst. Ook is het van Gemeentebelang belangrijk dat wonen, zorg er welzijn gecombineerd aangeboden gaan worden.

Steunfractielid Thomas van den Hoorn: “Zo’n 60% van de woningen zal in de sociale categorie vallen, wat goed nieuws is voor heel veel woningzoekenden waaronder jongeren. Wie weet kan ik zelf als woonstarten over een aantal jaren in een mooie nieuwe duurzame woonwijk ’t Hul Noord een plek vinden. Ik ben dan ook blij voor mijn leeftijdsgenoten dat er in onze gemeente volop gebouwd gaat worden.”

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...