Onbegrijpelijk!

8 april 2023

Politiek vind ik in zijn algemeenheid best leuk. Als raadslid van de mooiste lokale partij mag ik meedenken over allerlei zaken die spelen in het sociaal domein.

Maar de landelijke politiek is steeds lastiger te begrijpen. Je kunt de TV niet aanzetten of de krant openslaan en je ziet alleen maar tegenstellingen. Wat er ook gaande is, de tegenstellingen voeren in iedere discussie de boventoon. Het lijkt niet meer mogelijk om constructief te denken en te handelen in het algemeen belang.

De aanloop naar de provinciale verkiezingen stonden voornamelijk in het teken van de andere partij afbranden in plaats van de eigen doelstellingen naar voren te brengen. Ik vind dat onbegrijpelijk. De kracht behoort in je eigen boodschap te zitten en niet in het polariseren. Na de verkiezingsuitslag waar BBB een ongekend succes heeft behaald likt de coalitie haar wonden en gaat vervolgens weer rollebollend verder. Voorbijgaand aan het (tegen)geluid wat de kiezer heeft laten horen. Elkaar vasthouden en in positie blijven gaat voor het landsbelang. Ik vind dat echt Onbegrijpelijk.

Esther Ouwehand (PVDD) hield een spathelder betoog in het verkiezingsdebat waar men echt niet onderuit kan. Maar we gaan gewoon door op de ingeslagen weg. Hoe dood die ook loopt. Onbegrijpelijk!

Vorige week waren met drie fractieleden van Gemeentebelangin Elspeet bij het kultuurhuus. Daar werd de maandelijkse maaltijd geserveerd voor de (doorgaans oudere) mensen die behoefte hebben aan contact en een praatje. Hartstikke goed initiatief en het was echt leuk.
Sprak ik daar een mevrouw die mij vertelde dat ze graag 2 x per week naar de Oranjehof zou gaan voor activiteiten. Mevrouw is 90 jaar, alleenstaand en woont in Elspeet. Ze krijgt echter  toestemming vanuit de WMO om 1 x per week naar de Oranjehof te gaan. Reden is: ‘omdat ze nog te goed zou zijn’ .
Mevrouw vroeg mij of ze dan eerst helemaal dement moest zijn om 2 x per week te mogen gaan. ‘dan heb ik er ook niet veel meer aan’.

Ja, ook in Nunspeet worden nog steeds besluiten genomen die niet te begrijpen zijn.

Recent heeft SGP Nunspeet een motie ingediend waarin het college wordt opgeroepen om te gaan onderzoeken of permanente huisvesting voor vluchtelingen gerealiseerd kan worden. Je kan van de SGP vinden wat je vindt maar naar de inhoud van de motie kijkend is het een prima voorstel. Daarom is de motie door alle fracties ‘mede ingediend’.

Kijk. Zo kan het ook. De inhoud voor de betrekking laten gaan. Zo doen we dat in Nunspeet. Daar kunnen ze in den Haag nog wat van leren.

En reken maar dat we die 90-jarige mevrouw in Elspeet niet vergeten. Ook dat gaat goed komen.

Namens Gemeentebelang,
Martin Juffer.

Eerdere blogs

Nederland Fietsland

Nederland Fietsland

Met 22 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, 32.000 kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter...

Open deuren

Open deuren

Vorig weekend stonden de deuren van het gemeentehuis wijd open. Tijdens het open huis konden alle belangstellenden...