Succesvolle 15e editie Nunspeetse Heideloop

29 augustus 2023

Nunspeet – Vereniging Gemeentebelang heeft een succesvolle vijftiende editie van de Nunspeetse Heideloop georganiseerd. Dit jaar weer met start en finish bij Dorpshuis Horsterhoek in Vierhouten. Het mooie wandelweer en de paarse heide bracht zo’n 160 wandelaars op de been.

 Er waren verschillende looproutes in de omgeving van de Elspeetsche Heide uitgezet, waarbij de wandelaar de mogelijkheid had om 10, 15 of 25 kilometer te lopen. De weersomstandigheden waren goed -droog en niet te warm- en mede daardoor was er veel animo voor het evenement. De wandelaars kwamen letterlijk uit alle delen van Nederland om te genieten van de typische Veluwse omgeving in en rond Vierhouten en Elspeet.

De wandelaars liepen hun routes hoofdzakelijk over de glooiende heidevelden. Zowel de Elspeterheide als het Hendrik Mouwenveld stonden nog volop in bloei. Bovendien konden op beide heidevelden de wandelaars een schaapskudde aan het werk zien, wat prachtige plaatjes opleverde. Er kwamen, net als voorgaande jaren, veel complimenten bij de organisatie binnen dat men de routes en de omgeving bijzonder mooi vindt.

Sponsoren & Vrijwilligers

Dankzij de hulp van talloze sponsoren en vrijwilligers lukte het om, net als voorgaande jaren, een mooi evenement neer te zetten, waarbij het lukt om inwoners én gasten de schoonheid van De Veluwe te laten zien.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...