Vakantietijd.. komkommertijd????

5 augustus 2023

Een periode met weinig vergaderingen en gelukkig, tot nu toe, op politiek gebied weinig bijzonderheden. Dus tijd om een beetje vooruit te denken.

Wat komt er de komende periode “op tafel”?

De tekeningen van IKC- Oost, de verkeerssituatie rond IKC-Oost, misschien al uitwerkingen van het Koersplan onderwijshuisvesting. Er zijn schoolgebouwen die dringend aangepakt moeten worden.


En op het gebied van sport staat er ook van alles op stapel. Bijvoorbeeld het vierde veld in Hulshorst. Maar ook detwerking van het multifunctioneel sportpark in Hulshorst begint misschien wel ergens op de tekentafel vorm te krijgen.
Het vernieuwen van de toplaag van het eerste veld in Elspeet. Elspeet wat trouwens de afgelopen jaren onder leiding van vertrekkend voorzitter Erik Hulleman op eigen krachten veel op het sportpark verduurzaamd heeft.

Maar ook voetbalvereniging Nunspeet waar grote plannen liggen. Hoe en wanneer gaan deze plannen concreet vorm krijgen.  En hoe gaat het verder met VvVierhouten. Het veld ligt er prachtig bij maar de vereniging heeft een ernstig te kort aan spelers.
Allemaal zaken die misschien, op één of andere manier het college de raadsleden en de gemoederen in onze gemeente bezig gaan houden


Voor de besturen van de verschillende (sport) verenigingen is het momenteel ook relatief rustig maar uiteraard wordt er ook daar al volop nagedacht hoe ze het komende seizoen verder moeten. Het is moeilijk mensen te vinden die bereid zijn een bestuursfunctie te bekleden. Het is bijna niet haalbaar de nodige vrijwilligers te krijgen. Leiders, scheidsrechters, verzorgers, chauffeurs, terreinmensen noem maar op.

Vanuit Gemeentebelang doe ik dan ook eenoproep aan onze inwoners : Sta op en help je club of vereniging daar waar het kan en nodig is. Een paar uur van je tijd kan voor een vereniging een wereld van verschil maken.

Maar laten we eerst allemaal nog maar even genieten van deze relatief rustige periode. Namens Gemeentebelang hoop ik dat we binnen onze gemeente, ook in de toekomst, met elkaar de schouders onder ons verenigingsleven gaan/blijven zetten!

Ans Pluim

Eerdere blogs

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Voorafgaand aan de commissievergadering Maatschappij en Middelen spraken een aantal partners uit de culturele sector...

Meten is weten

Meten is weten

Meten is Weten! Althans, dat dacht ik… Afgelopen maandag heb ik een lezing bezocht met in de uitnodiging als...