Waarom??

7 mei 2022

Op vrijdag 30 april zijn op sportpark de Wiltsangh vernielingen gepleegd. Hoekvlaggen eruit getrokken, stoelen kapot geslagen, ruit kapot, spullen meegenomen uit de kleedkamers en allemaal ballen op het veld. Volgens één van de bestuursleden lagen er lege flessen sterke drank op de tribune.

Als je dat leest of hoort wordt je toch witheet. Waarom?

Waarom verniel je moedwillig spullen van een ander, waarom verniel je het werk wat door een team van mensen (vaak vrijwilligers) die zich inzetten voor hun club gedaan wordt? Ik kan dat niet begrijpen. Ben je dan zo sneu, zo zielig dat je er niet mee om kan gaan dat andere mensen met plezier hun sport uitoefenen? Of ben je die stoere jongen of stoere meid (man of vrouw) die aan “vrienden” wil laten zien wat je allemaal durft?

Waarom ?

Ook voor jou worden er binnen onze gemeente activiteiten georganiseerd. Op sportief gebied maar ook op de verschillende ontmoetingsplekken je kunt terecht bij “De Boemerang”, je kunt naar de inloop bij het Venster maar je kunt ook altijd terecht bij het Straathoekwerk. Hier vind je mensen die naar je willen luisteren en je willen helpen. Hier zijn mensen die je willen helpen je energie die je nu botviert op  andermans spullen te gebruiken voor andere dingen. Ga je inzetten voor de maatschappij word vrijwilliger, probeer het en ga meemaken hoeveel voldoening je hier van krijgt.

De fractie van Gemeentebelang wil zich inzetten voor al onze jongeren.

Waarom ?

Omdat de jeugd de toekomst heeft en als je iets in deze wereld wilt veranderen moet je beginnen bij jezelf.

Waarom schrijf ik een weblog over dit onderwerp? Omdat deze vernielingen me mateloos frustreren maar ook omdat Gemeentebelang ziet dat hier werk te doen is. Daar willen we de komende 4 jaar aan werken.  Jeugd die het moeilijk heeft begeleiden en opvangen. Laagdrempelige ontmoetingsplaatsen, meer JOPs maar ook wat betreft bewegen in elk kern een mogelijkheid. We willen dat de gemeente voor al onze jongeren die daar behoefte aan hebben iemand met een luisterend oor kan bieden en een oor wat ook makkelijk bereikbaar is.

Voor Gemeentebelang heeft de jeugd zeker de toekomst !

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...