Retourtje Groningen

22 september 2023

Afgelopen week ben ik met de trein op stap geweest. Het was volgens mij zo’n 37 jaar geleden dat ik van de diensten van de NS gebruik heb gemaakt. En het was echt een openbaring in meerdere opzichten.

Reis online uitzoeken en online een ticket kopen. Die staat dus in je app die ik ook moest installeren.
Dus nooit meer een conducteur die met een kniptang langs komt.

Op de heenreis was het knap druk in de coupé. Iedereen legt steevast zijn tas naast zich neer om aan te geven, niemand komt naast mij zitten! Iedereen, echt iedereen heeft oortjes in en een smartphone in de hand. Een volle coupé en geen enkel contact. Ik moest staan tot aan de overstap in Zwolle maar opstaan voor een ouwe man is er ook niet meer bij 😊

Eenmaal aangekomen in Groningen werd ik geconfronteerd met een, werkelijk prachtig station. Het is ontworpen door de architect Isaak Gosschalk en is geopend in 1896. Mijn dag in Groningen was een geslaagde dag. Eenmaal terug in Nunspeet dacht ik het station van Nunspeet een goed te bekijken. Eigenlijk is dit ook een prachtig station!
Het station Nunspeet is nog ouder dan dat van Groningen. Station Nunspeet is ontworpen door de architect N.J. Kamperdijk en is in 1863 geopend.

Je moet niet ver om je heen kijken want wat wordt er hard gewerkt aan onze nieuwe stationsomgeving. Uiteindelijk zal iedereen hier profijt van hebben en zal er een veiliger overgang (lees onder doorgang) zijn dan nu het geval is. Iets waar Gemeentebelang zich hard voor gemaakt heeft.
De voetgangerstunnel zal onder het station komen en laten we hopen dat dit goed gaat passen met de huidige schoonheid van ons Station.

Als je nu even genoeg hebt van alle drukte, werkzaamheden en ongemakken tijdens de werkzaamheden, loop dan even over het station en laat de schoonheid op je inwerken.

Namens Gemeentebelang,
Martin Juffer.

Eerdere blogs

Afgehamerd

Afgehamerd

Het werd in een oogwenk in de raad afgehamerd: de financiële verantwoording van de nieuwbouw van sport- en...

Denk mee

Denk mee

Afgelopen weken zijn er door de gemeente in alle kernen inloopmomenten georganiseerd waarop de inwoners mee mochten...

Hoe kan het ook anders!

Hoe kan het ook anders!

Hoe kan het ook anders! Een pakkende titel in het heetst van de strijd als het gaat om de zwevende kiezer over te...