Spelhervatting

29 juli 2023

Nunspeet – Den Haag​​: 3 – 0

Het kabinet is gevallen. Volgens mij zijn er niet veel mensen rouwig om want de dossiers (toeslagenaffaire, migratieproblematiek, Groningen al jaren in de kou, klimaatcrisis) stapelden zich niet alleen maar op, nee… ze werden met de dag erger.
En dat heeft allemaal te maken met hoe ‘het spel’ in den Haag is gespeeld de 3 afgelopen kabinetsperiodes. Door dat spel van verzuring, verruwing, nare belangen, ‘op de man spelen’ zul je nooit een wedstrijd (lees dossier) winnen maar heb je uiteindelijk alleen maar verliezers.

De wedstrijd heeft dus weer een kabinetsperiode geduurd met als resultaat 0 punten en veel tegen doelpunten.
Op 22 November hopen we een nieuw team (gekozen volksvertegenwoordigers) samen te stellen met elkaar. En als we nu de balans opmaken dan zien we dat er al veel spelers zijn die de handdoek in de ring hebben gegooid om diverse redenen ( Kaag, Kwint, Simons, Azarkan, Heerma, Schouten, Rutte, Hoekstra, de Jonge en nog een handvol minder bekende spelers). En wat je bij iedere afgehaakte speler hoort is het verwijt dat er in dit team niet meer te spelen valt. Dat zegt meer dan genoeg over de trainerskwaliteiten (Rutte) en het bestuur van de club.

In de gemeente Nunspeet hebben we anderhalf jaar geleden ook een nieuwe gemeenteraad gekozen. Ook bij ons hebben we dus een nieuw team waar Gemeentebelang een belangrijke rol in heeft vervuld. Zowel bij de samenstelling van het team als bij de uitvoering, het daadwerkelijke spel zeg maar. En de wedstrijd in Nunspeet verloopt aanmerkelijk beter dan die in den Haag en daarbij zijn de resultaten aantoonbaar een stuk beter. Nunspeet staat dus dik voor op den Haag.
In Nunspeet is echter ook niet ieder schot op doel raak. Ook wij missen.
Maar wij spelen met elkaar een effectiever en fair spel in Nunspeet en hebben er veel plezier in.

De toekomstige Haagse spelers, waarvan Gemeentebelang hoopt dat zij met de juiste mentaliteit aan de wedstrijd beginnen, nodigt Gemeentebelang van harte uit om uit te leggen hoe wij het in Nunspeet doen.

Uiteindelijk hopen wij met elkaar op een einduitslag van Nunspeet – Den Haag: ​3 – 3 !

Namens Gemeentebelang
Martin Juffer

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...