Beeldvorming… Wat zijn de successen van de raad?

3 februari 2024

Als je sociaal media moet geloven over hoe een gemeente en een gemeenteraad het doen is het vaak niet goed of het deugt niet. Hoe ontstaat zulke beeldvorming vroeg ik mij af. Daar speelt zeker in mee dat wat men in de krant kan lezen. Is dat altijd het complete verhaal? Men kan zulke inhoud vergelijken met wat er in onze openbare vergaderingen, met de openbare stukken erbij, over geschreven staat of over gezegd wordt. Kom gerust naar een commissievergadering als een onderwerp jou interesseert of luister, kijk mee of kijk terug om te weten wat er precies gezegd en besloten is. Daar is ook de uitleg vanuit de fractie van Gemeentebelang over het waarom te horen.

Als raadslid van Gemeentebelang wil ik altijd graag uitleggen hoe een besluit tot stand gekomen is. Daar is ook het eea over te lezen in mijn column in de Huis aan Huis van deze week.

Wat mij de afgelopen week heel positief opviel in de krant waren de stukken met successen van onze raad. Successen die door voorstellen vanuit de organisatie, door beslissingen van de raad en verdere uitvoering van het college goed voor onze inwoners zijn.

Wat voorbeelden:

Naar aanleiding van onderstaande kop kan ik noemen dat er plannen om te bouwen in Hulshorst uitgewerkt worden net als voor ’t Hul Noord. De locaties Elspeet, Kijktuinen, 2 plekken aan de Bergakkerweg, hoek Eperweg, voormalige Aldi en Spoorlaan zijn plekken waar nu gebouwd wordt. Via onderstaande link is het bericht uit de krant hier over te lezen.

“Nunspeet bouwt meer nieuwe huizen dan gemiddeld in de laatste vijf jaar”

Ondanks grote uitgaven voor een nieuwe sporthal en zwembad en de herinrichting rondom het station stijgen de lasten voor onze inwoners minder dan in andere gemeenten. Voor nu vind ik dat een mooi succes.

“Gemeente-inkomsten stijgen in Nunspeet minder snel dan gemiddeld in Nederland”

En twijfel je over wat je in de krant leest? Vraag gerust wat onze reden was om voor of tegen een besluit te stemmen.

Corrie Jansen

Eerdere blogs

Nederland Fietsland

Nederland Fietsland

Met 22 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, 32.000 kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter...

Open deuren

Open deuren

Vorig weekend stonden de deuren van het gemeentehuis wijd open. Tijdens het open huis konden alle belangstellenden...